Werkvakantie’s

De JOC gaat jaarlijks op werkvakantie naar Oost-Europa. De laatste jaren vindt de werkvakantie vooral plaats in Hongarije of Roemenië. De projecten zijn vaak gericht op klussen in een zorg- en/of onderwijsinstelling.


Werkvakantie 2016

In de zomer van 2016 zijn we met negen jongeren vertrokken richting Hongarije. We zijn daar aan de slag gegaan in Nyiregyhaza. Hier staat een tehuis voor lichamelijk en/of geestelijke beperkte vrouwen en meisjes. De JOC is hier al vaker geweest om verschillende klussen uit te voeren, zoals het opknappen van een slaapzaal. Ook tijdens deze werkvakantie hebben we een slaapzaal opgeknapt.
De slaapzaal hebben we eerste helemaal gestript. Vervolgens hebben we schroten gezaagd, geschuurd en gebeitst. De slaapzaal is met deze schroten betimmerd en de muren zijn beschilderd. De slaapzaal in ‘Finding Nemo’ thema kan er weer jaren tegenaan!
Naast het opknappen van een slaapzaal hebben wij ook de bestrating in de tuin verlaagd en verbreed. Nu kunnen de bewoonsters weer veilig met hun rolstoel door te tuin rijden!
Ook zijn er kleine klussen uitgevoerd, zoals het ophangen van horren tegen de vele muggen.

Verder zijn we erop uit geweest met enkele bewoonsters. Het is altijd mooi om te zien hoe zij genieten van onze aanwezigheid. Tijdens deze werkvakantie zijn we bijvoorbeeld een ijsje gaan eten bij de plaatselijke ijssalon wat voor een grote glimlach op de gezichten van de bewoonsters zorgde.

Na 1,5 week hard te hebben gewerkt, hebben we met elkaar de werkvakantie afgesloten door drie dagen in Budapest rond te brengen. We hebben de prachtige stad bezichtigd en hebben enkele bezienswaardigheden gezien, zoals het ‘House of Terror’ en één van de vele badhuizen.

Al met al was het een gezellige en geslaagde werkvakantie waarin we veel hebben kunnen betekenen in het tehuis en voor de bewoonsters.