Wie zijn wij?

De Jongeren Oost-Europa Commissie (JOC) is een interkerkelijke vrijwilligersgroep bestaande uit jongeren tussen de 15 en de 25 jaar. Ieder jaar organiseren wij in de zomer een werkvakantie naar een Oost-Europees land, waarvoor wij gedurende het jaar geld inzamelen door middel van het organiseren van activiteiten.

De werkvakanties zijn meestal klus-projecten die wij in samenwerking met plaatselijke organisaties uitvoeren met als doel om de lokale onderwijs- en gezondheidszorg-faciliteiten te verbeteren. Wij zijn bijvoorbeeld bij een groot tehuis voor gehandicapte meisjes en vrouwen in Nyíregyháza, Hongarije geweest. Rondom het gebouw hebben we een groot stuk nieuw rolstoelpad gemaakt. Voorheen was het pad te smal en gleden de bewoners vaak met hun wielen het zand in. Ook is een hele slaapzaal gestript, geschilderd, er is wandbekleding aangebracht en de muren zijn zeer mooi beschilderd.

Zoals al eerder gezegd organiseert de JOC regelmatig acties, bijvoorbeeld het helpen van de Sint met zijn bezoekjes en het rondbrengen van kerststollen & oliebollen. We organiseren ook wel eens activiteiten zoals het wassen van auto’s of sponsoracties.

Iedere maand komen we bij elkaar om de acties voor te bereiden en te bespreken in een meeting. Na een meeting gaan we meestal nog iets leuks doen met z’n allen; bijvoorbeeld ergens gezellig wat drinken of bij iemand film kijken. Ook gaan we wel eens zwemmen, karten, schaatsen of naar de bioscoop.

Meer informatie over: